Mapa de les accions

dimarts, 28 d’abril del 2015

16 maig: Visita guiada: La Crosa, parc natural?

En el marc de la Jornada en defensa dels espais naturals s'han organitzat nombrosos actes i activitats arreu del país. Des dels NATUS hem escollit el Volcà de La Crosa com escenari d'aquest acte lúdico-reivindicatiu.

El volcà La Crosa de Sant Dalmai gaudeix de un Pla Especial de protecció, aprovat pel Parlament de Catalunya a l’any 1994. Era l’inici de la seva declaració d’Espai Natural, atès que per la seva extensió no és pot fer Parc Natural.

Però, ailàs! És coses es retarden, no hi ha diners, la voluntat política és degrada i les coses quedem com estan: un Pla magnífic que ningú aplica, i ara per ara poques ganes d’aplicar. Vegeu la política ambiental de Catalunya: qualsevol comunitat o estat ens passa al davant; a banda de eines i diners manca voluntat política: ara per ara no en hi ha.

En aquesta sortida, veurem els dos cràters, el gran d’explosió i el petit estrombolià, les grederes –que equival  a destrucció-, el bosc a solei i bagueny, l’entrada de la mina per assecar el cràter i Sant Llop, l’ermita romànica que corona el cim més alt. Ens adonarem que hi ha molt a fer per conservar indrets fantàstics i ben propers.

Data i hora:  16 de maig a les 8.45.

Lloc de trobada: a l’aparcament que hi ha al costa de la carretera 533 de Santa Coloma a Girona, en el mateix volcà. Les persones que sortiu des de Girona i disposeu o necessiteu places de cotxe, indiqueu-ho al formulari d'inscripció.

Durada: matinal. Aproximadament fins les 13:30.

Inscripció:  és gratuïta però obligatòria a través d'aquest formulari.

Cal portar: roba còmode, esmorzar, aigua i protector solar.


Més informació: info@naturalistesgirona.org ; 972.22.36.38 i al web dels Natus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada